Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
OPC vrea să închidă „magazinele de vise“
Ioana Gavrău  - Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Comisarul șef al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului, Valentin Breban, vrea să închidă magazinele de vise aflate pe raza județului Satu Mare. Și pentru că nicio amendă nu-i sperie în momentul de față, OPC vrea să ceară sprijinul și Primăriei Satu Mare.

După ce unul din cele trei magazine de vise din Satu Mare a fost închis pentru o perioadă de șase luni, comisarii OPC Satu Mare au mai efectuat încă un control și au constatat că produsele pe care le comercializează patronii magazinelor cu ierburi etnobotanice își tot schimbă denumirea.

„De fiecare dată, în urma controalelor, găsim alte denumiri la aceste produse. Cele mai frecvente sunt așa-zisele îngrășăminte de plante“, a spus Valentin Breban, comisarul șef al OPC Satu Mare.

Cu toate că s-au luat probe din aceste plante, rezultatele analizelor nu au sosit încă.

„Deocamdată nu știm cu exactitate ce conțin aceste substanțe“, a mai spus Valentin Breban.
Drept urmare, OPC Satu Mare propune închiderea acestor magazine care comercializează ierburi etnobotanice. „Știu că și în alte județe s-a întâmplat așa ceva. Primăria a suspendat autorizația lor de funcționare și astfel li s-a sistat activitatea. În zilele următoare voi avea o discuție la Primărie pe această temă“, a mai spus Valentin Breban.


Primarul Iuliu Ilyes spune că Primăria Satu Mare nu poate lua nicio decizie în acest sens. „Toate aceste reglementări trebuie să se facă la nivel național. Eu nu pot decide ce magazin din Satu Mare poate sau nu funcționa. Am ajunge să ne judecăm și tot ei ar ieși învingători. Până când nu se ia o măsură la nivel național, noi nu putem face nimic“, a spus Iuliu Iyles.

Acesta însă a promis că va susține cât poate măsurile OPC-ului.
1969 vizite
Distribuie pe